A. B. | 17. 9. 2022, 20:44

Recept kraljice Elizabete ll., ki ga je zaupala le ameriškemu predsedniku (Poznamo sestavine!)

Profimedia/Reddit/fotomontaža
Recept kraljice Elizabete ll., ki ga je zaupala le ameriškemu predsedniku (Poznamo sestavine!) (foto: Profimedia/Reddit/fotomontaža)

Sladica, ki jo je najpreprosteje narediti, je bila za posebne priložnosti tudi na jedilniku pokojne monarhinje. Le kaj se skriva v njem ... 

Zagovoto tudi vi uživate v slastnik palačinkah, ki jih danes znamo pripraviti na različne načine. A zagotovo je eden izmed tradicionalnih ta, ki ga je nekdanjemu ameriškemu predsedniku leta 1961 Dwight D. Eisenhowerju in njegovi ženi zaupala kraljica Elizabeta ll.

Skriti recept nič več skrivnost 

Recept za tradicionalne palačinke, sicer imenovane "drop scones" je znala pripraviti tudi sama, recept pa naj bi zadostoval tudi za do šestnajst ljudi: "Ko je manj gostov, dodam manj moke in mleka, druge sestavine pa uporabim kot navedeno," je v pismu za Eiswnhowerja, ki jo je prosil za recept, zapisala kraljica. Palačinke bi naj sicer znala pripraviti tudi sama. 

Glede na današnje recepte naj bi jih okušali kot kremne in mehke ameriške palačinke.  Ob pismu je dodala tudi pojasnitev o tem, kako jih pripraviti kar se da najboljše. Jajca velja dobro stepsti, dodamo jim sladkor, polovično količino mleka in moko. Sestavine dobro premešamo. V posodo zlijemo še preostanek mleka, dodamo vinski kamen in šele na koncu vmešamo stopljeno maslo. 

Sicer preproste palačinke z nič kaj "ekstravagantnimi" sestavinami, naj bi se v ustih kar stopile. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.