A. Ko. | 17. 9. 2022, 18:00

Ko se kraljičini korgiji pretihotapijo na uradne dogodke: najbolj posrečene fotografije

Profimedia
Ko se kraljičini korgiji pretihotapijo na uradne dogodke: najbolj posrečene fotografije (foto: Profimedia)

Britanska kraljica Elizabeta II. je bila vseskozi obdana s svojimi korgiji. Tudi, ko morda niso bili zaželeni, so se pogosto izmuznili na uradne dogodke in celo fotografiranja.

Toliko znanih in slavnih osebnosti, kot so jih  v živo videli kraljičini korgiji, je spoznal le malokdo. Prav tako pa se je malokdo do visokih gostov obnašal tako nonšalantno. Hkrati pa so prav oni vedno poskrbeli, da se je ozračje razelektrilo in sprostilo.

Ko se jim je zazdelo, so se pretihotapili na marsikateri uradni dogodek, pa tudi fotografiranje. In vedno so bili v središču pozornosti. Izbrali smo nekaj posrečenih utrinkov.

Korgiji v družbi Jamesa Bonda in kraljice na poti na otvoritveno slovesnost poletnih olimpijskih iger, ki so se leta 2012 dogajale v Londonu. 

Kar nekaj korgijev se je leta 2007 izmuznilo na uradni sprejem novozelandske rugby ekipe, dva pa celo na uradno fotografiranje.

Profimedia

Dorgica Candy si je vzela svojih 5 minut slave ob kraljičinem platinastem jubileju. Medtem, ko je kraljica pred kamerami prebirala pisma oboževalcev, si je Candy zaželele njene družbe. Ali vsaj kakšnega priboljška.   ʺDobro vem, kaj hočeš,ʺ je simpatično pripomnila kraljica.  

Profimedia

Takole posrečeno pa je uspelo pravi trenutek ujeti enemu izmed korgijev leta 2003, ko so kraljico obiskali angleški nogometaši.

Profimedia

Kraljico so korgiji redno spremljali vsepovsod, nekoč naj bi jih s seboj na poletni oddih odpeljala kar 13 in njihovi nosači so bili na tem potovanju izjemno zaposleni. Znano je, da jih je kraljica sama sprehajala in tudi hranila, imeli so svojega kuharja, vsak dan svežo posteljnino in še marsikatero ugodnost, ki je običajnemu človeku nedosegljiva.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.