N. V. | 21. 4. 2023, 07:29

Sanjate o tem, da bi bili priznani kuharski mojster? Ana Roš Stojan ponuja priložnost, zaposlila bo nove sodelavce

Aleksandra Saša Prelesnik

Kmalu bodo odprli luksuzno letovišče, vodenje tamkajšnje restavracije bo prevzela slovenska kuharska mojstrica.

V Savudriji na Hrvaškem bodo kmalu odprli luksuzno letovišče Petram Resort & Residences, v katerem bo restavracija, ki jo bo vodila slovenska kuharska mojstrica Ana Roš Stojan. Restavracija pod taktirko slovenske kuharske mojstrice obljublja "sproščen kuharski pristop s temelji na istrskih sestavinah".

Restavracija že stoji, Roš Stojanova je povedala, da se ji zdi prekrasna, saj ponuja pogled na Portorož, Piran in Dolomite. Restavracija je ob drugem najdaljšem "neskončnem" bazenu na svetu, in sicer na strehi hotela, poroča N1.

Roš Stojanova bo v restavraciji zgolj svetovala: postavila je meni in vinsko karto, ni pa to njena hišna restavracija. "To ostaja Hiša Franko," pravi, da bo v novi restavraciji zaposlila ljudi, ki jim zaupa, da bodo vodili celotno stvar.

Ana Roš Stojan zaposluje

Tako je na spletni strani Hiše Franko objavila oglas za prosta delovna mesta. Kot je razvidno iz razpisa, med drugim iščejo glavnega kuharja, njegovega pomočnika, sommeliera, barmana in miksologa.

Od posameznikov pričakujejo izkušnje v vrhunskih ali luksuznih restavracijah, strast do ustvarjanja izjemnih doživetij za goste, odlične komunikacijske in medosebne veščine, pozornost za podrobnosti in zavezanost kakovosti, sposobnost dela v pestrem okolju z visokim pritiskom, prilagodljivost dela z različnimi urniki, vključno z vikendi in prazniki ter ustrezna potrdila in licence, kot zahteva delovno mesto.

Veliko novih projektov

Roš Stojanova ima v zadnjem času veliko projektov, ki razveseljujejo oboževalce dobre hrane. Konec junija lani je na ljubljanski tržnici odprla trgovino Ana Roš & Tuš Boutique, jeseni pa še pekarno v središču prestolnice.

Facebook/Ana Roš

Februarja letos je nato v ljubljanskem hotelu Slon odprla svoj prvi pop-up bistro, ki je zaživel pod imenom Ana in Slon, smo poročali. V prihodnosti pa naj bi kuharska mojstrica vodila restavracijo v Trstu, in sicer v nekdanjem poslopju Italijanskih železnic na Trgu Vittorio Veneto.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.