23. 9. 2022, 21:30 | Vir: Metropolitan

Ugriznite v najdražji burger na svetu, ki stane toliko ... kot manjši avto

promocijsko gradivo
Ugriznite v najdražji burger na svetu, ki stane toliko ... kot manjši avto (foto: promocijsko gradivo)

Pravijo mu Golden Boy – zlati deček. Pravijo, da ni ravno najbolj smiseln izbor za opoldansko kosilo za enega. Bi vi zagrizli vanj?

Kar nekaj časa je rekord najdražjega burgerja na svetu ohranjal kar 352,44 kilograma težki orjak, največji hamburger na voljo za komercialno prodajo, ki ga pripravljajo v restavraciji Juicys Outlaw Grill v zvezdni državi Oregon, in kot si lahko mislite, ni ravno najbolj smiseln izbor za opoldansko kosilo za enega.

S ceno okoli 4.760 evrov je čepel tudi na vrhu lestvice najdražjih burgerjev. Potem pa so se v nizozemski restavraciji De Daltons v mestu Voorthuizen odločili, da bodo ta rekord podrli s svojo slastno kreacijo. Nastal je Golden Boy, vreden okroglih 5.000 evrov, pripravlja pa ga vrhunski kuharski mojster Robbert Jan de Veen.

promocijsko gradivo

Če bi dejansko želeli pol premoženja nameniti za burger, se boste morali za to kulinarično čudo naročiti dva tedna vnaprej in plačati 750 evrov kavcije. V restavraciji De Daltons okus rekordnega burgerja opišejo kot 'intenziven'. "Čeprav gre za izredno drag burger, ga še vedno jemo z rokami, tako kot bi jedli vsak drug burger. Ker so bombete obdane z zlatom, bodo vaši prsti na koncu popolnoma zlati," je za The National povedal chef de Veen.

De Veen je navdih za najdražji hamburger dobil med pandemijo

"Restavracije so bile zaprte in na področju kulinarike ni bilo več nobenih tekmovanj. Naše 'takeaway' storitve so sicer obratovale, ampak postajal sem čedalje bolj depresiven, sploh ko sem opazoval katastrofo, ki se je odvijala v industriji restavracij," je povedal 33-letni Robbert Jan de Veen. "Zato sem se odločil ustvariti najdražji burger na svetu, celoten dobiček od prodaje pa predati v dobrodelne namene."

promocijsko gradivo

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.