Ž.A. | 2. 6. 2022, 06:00

So podočnjaki vaša največja NADLOGA? Predstavljamo trike, s katerimi si lahko pomagate

Profimedia

Nikoli ne bomo vedeli, kaj točno je razlog za podočnjake, saj jih obstaja ogromno! Vedno pa lahko poizkusimo več različnih načinov, kako se jih znebiti. 

Podočnjaki so trn v peti mnogih posameznikov, ki so poizkusili že vse na svetu. Vsaj tako pravijo, saj so dali priložnost res različnim trikom. Izbrskali smo nekaj najpogostejših rešitev za podočnjake, zato bodite pozorni, da preizkusite čisto vsakega.

Profimedia
1. Uporabite kocke ledu

S kocko ledu boste zožili drobne žilice, saj so ravno one krive za vaše temne podočnjake. Ampak pazite - kocko ledu raje zavijte v brisačo, saj je področje okoli oči občutljivo. Še en način pa je uporaba ohlajene žlice, s katero bo učinek dokaj podoben kocki ledu.

2. Vzrok je lahko v nezdravi hrani in alkoholu

Če se vam zdi, da se zadnje čase zbujate zabuhli, hkrati pa imate še vedno podočnjake, je velika možnost, da se razlog skriva v nezdravi hrani in alkoholu. Morda je čas, da razmislite o spremembi prehranjevalnih navad ter se večkrat odločite za uživanje sadja in zelenjave. Alkohol zamenjajte s sveže stisnjenimi sokovi ali pa vodo, na katero premalokrat pomislimo. 

Pomembno je vedeti, da spremembe ne bodo prišle čez noč, zato vztrajajte in rezultati se bodo pokazali čez nekaj tednov.

3. Ne pozabite na zaščito

Vsak dan je okoli nas mnogo zunanjih dejavnikov, ki slabo vplivajo na našo kožo. Še posebej je na udaru občutljiva koža okoli oči, na katero sonce, mraz ali veter negativno vplivajo.

Profimedia

Kot ste verjetno že velikokrat slišali, je izrednega pomena kakovostna krema z zaščitnim faktorjem in ne pozabite - uporabljajte jo tako pozimi kot poleti. Sonce potemni kožo okoli oči, zato lahko podočnjaki še bolj izstopajo kot sicer.

4. Ustvarite si redno rutino

Naj vam postrežemo še z nekaj smernicami, s katerimi boste vsekakor korak bližje trenutku, ko boste podočnjakom rekli 'Adijo!'.

  • Poizkusite vzpostaviti ritem, v katerem boste v posteljo vsak dan šli ob približno isti uri.
  • Popoldne se izogibajte kofeinu. Kavico si privoščite le v dopoldanskih urah.
  • Vsaj pol ure pred spanjem ne glejte v zaslone telefonov, tablic, računalnikov ali televizije.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.