N. V. | 15. 3. 2023, 16:31

Vaši lasje so mastni že po enem dnevu: poskusite težavo rešiti s tem trikom (VIDEO)

Profimedia

Če so vaši lasje videti mastni že po nekaj urah, se tega lahko rešite z razstrupljanjem lasišča.

Eden izmed načinov, s katerim lahko razstrupite svoje lasišče, je uporaba nežnega pilinga za lasišče. Ta vam bo pomagal z lasišča odstraniti vsa sredstva, ki jih sicer nanašate na lase.

Kako pravilno nanesti piling za lasišče?

Pred šamponiranjem nanesite piling. Lahko ga nanesete pod prho, na mokre lase, a stilistka slavnih Shab Caspara priporoča alternativo tistim z gostejšimi prameni.

"Če imate res goste, debele lase, izdelku ni lahko prodreti v lasišče," pravi. Nanašanje pilinga lasišča globoko v korenine je lahko težavno, še posebej, če so vaši lasje težki: to pa so še posebej, ko so mokri. "Res odličen način, da dosežete učinkovit rezultat je, da ga uporabite pred prhanjem na suhih laseh," pojasnjuje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shab Caspara (@shabhairexpert)

Preprosto nanesite piling in ga nežno vmasirajte s konicami prstov. Po tem skočite pod tuš, ga sperite in nadaljujte z običajno rutino nege las.

Ne pozabite porabiti nekaj dodatnih minut za izpiranje las na koncu, da se prepričate, da je vsako zrnce odstranjeno.

Zakaj uporabljati piling?

Največja prednost uporabe pilinga za lasišče je, da boste tako z lasišča odstranili vsa sredstva, ki jih sicer nanašate na lase, pa tudi odvečno maščobo in kožne celice.

To pa ni edina prednost. Uporaba pilinga lahko stimulira lasišče in poveča pretok krvi, kar je bistveno za zdravo rast las. Poleg tega odstranitev usedlin pomeni, da lahko rastni serumi prodrejo še globlje in dolgoročno delujejo bolje.

Redna rutina pilinga lasišča lahko pomaga preprečiti vnetje in druga nelagodja, kot so srbenje, draženje, bolečina ...

Profimedia

Če imate zelo občutljivo lasišče, je bolje, da piling izpustite, namesto tega se lahko odločite za detox serum ali kemični piling, poroča portal Mindbodygreen.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.