Ž.A. | 18. 6. 2022, 14:58

To so stvari, ki jih NIKAKOR ne počnite z mokrimi lasmi

Profimedia

Ker prihajajo poletni dnevi, ko se bomo odpravili na dopust na obalo in večkrat zmočili svoje lase, smo za vas pripravili tri najpogostejše napake, ki jih večina ljudi dela z mokrimi lasmi.

Če želite svoje lase ohraniti lepe in zdrave, opustite spodnje napake, ki ste jih morda delali. Lasje vam bodo hvaležni!

Profimedia

1. Nikakor ne spite z mokrimi lasmi

Morda se vam včasih prileže, da odidete spat kar z mokrimi lasmi, saj veste, da se vam bodo posušili čez noč, ampak na srce vam polagamo, da tega ne počnite več.

S tem, ko spite z mokrimi lasmi, si lase polomite, prav tako pa povečate možnost za rast bakterij na lasišču. Mikrobi so tisti, ki povzročijo srbenje las in posledično prhljaj.

2. Izognite se spletanju kite iz mokrih las

Če vam je tudi ideja, da si mokre lase spletete v kito, všeč, saj po sušenju dobite prelepe kodre, vas moramo razočarati, saj to ni dobro za zdravje vaših las.

Ko so lasje mokri, so namreč najbolj ranljivi. To pomeni, da je kita pregroba za vaše lase in se zaradi trdega spenjanja lahko zlomijo.

3. Tudi česati jih ne!

Kot smo že povedali, so lasje v mokrem stanju najranljivejši, zato tudi česanje mokrih las ni dobra ideja. To si lahko olajšate z uporabo spreja za lažje razčesavanje in lasišče razbremenite.

O tem, kateri miti o laseh držijo in kateri ne, smo se pogovarjali s svetovno priznanim frizerjem. Ne spreglejte!

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.