A. Kl. | 3. 1. 2022, 10:25

(VIDEO) Stella McCartney za volanom popolnoma električnega Audija

AUDI AG

Gotovo ste na tv-ekranih že opazili oglas za novi Audi e-tron GT quattro, v katerem nastopa priljubljena britanska modna oblikovalka Stella McCartney.

V filmčku z naslovom Let's Make Sense jo spremljamo tako v njenem modnem ateljeju kot za volanom, gledalcem pa sporoča: "Lahko naredimo karkoli, a karkoli že naredimo, naj bo smiselno."

Partnerstvo so pri znamki s štirimi prstani predstavili v začetku lanskega junija na sejmu oblikovanja v Šanghaju. Gre za dokaj logično povezavo, saj je v modnem svetu sinonim za trajnostno oblikovanje prav Stella McCartney: vodilna je pri uporabi inovativnih materialov z majhnim vplivom na okolje.

Preberite še: Zakaj vsi avtomobilisti govorijo o Audiju Q4 e-tron

Stellina uporaba trajnostnih materialov je vzporedna z Audijevimi lastnimi pobudami - nemški proizvajalec avtomobilov želi do leta 2050 postati ogljično nevtralen. Linijo popolnoma električnih vozil e-tron proizvajajo popolnoma brez ogljičnega odtisa in s trajnostnimi materiali.

AUDI AG

V Šanghaju je bila tako na ogled torba Stelle McCartney Falabella Go, izdelana iz materiala Econyl, sestavljenega iz 100-odstotno recikliranih najlonskih vlaken. Ta izvirajo iz proizvodnih odpadkov, ostankov tkanin in preprog ali starih ribiških mrež.

Tudi v vozilu Audi e-tron GT quattro Audi uporablja ta material: iz njega so izdelane preproge in talne blazinice. Trajnostni materiali so uporabljeni tudi drugod v notranjosti vozila Gran Turismo.

Kot je na sejmu povedal Henrik Wenders, vodja znamke Audi, so s partnerstvom želeli pokazati, kako "modni in avtomobilski posel razmišljata in živita na trajnostni način."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.