27. 11. 2023, 10:13 | Promocijska objava

Nagradni kviz z Boštjanom Romihom: preverite pomembne znake in osvojite lepe nagrade

Promocijski material

Zdravja velikokrat ne cenimo, dokler ga ne izgubimo. Zato je ozaveščenost o boleznih, ki nas obdajajo, toliko pomembnejša. Ste prepričani, da prepoznate bolezenske simptome, na katere moramo biti najbolj pozorni? Zaupajte svojemu znanju in si priborite bogate nagrade! Skozi nagradni kviz vas bo vodil priljubljeni Boštjan Romih.

Prepoznavanje bolezenskih simptomov je ključnega pomena pri reševanju življenj, toda kako dobro jih dejansko poznate? Svoje znanje lahko v družbi priljubljenega voditelja Boštjana Romiha preverite tudi v prav posebnem nagradnem kvizu.

Promocijski material

Ste vedeli, da je pljučni rak ozdravljiv? Toda pozor - zgolj ob pravočasni diagnozi. Pravočasna diagnoza v zgodnjih stadijih bolezni lahko močno poveča bolnikovo možnost za preživetje, zato je pomembno, da ob prvih znakih oziroma simptomih obiščete zdravnika.

Alarm zasveti tedaj, ko simptomi nikakor ne minejo oziroma se pogosto ponavljajo. Toda simptomi pljučnega raka so nespecifični, saj se velikokrat pojavljajo tudi pri drugih boleznih. Zato je toliko pomembneje, da ob prvih znakih kar najhitreje obiščete zdravnika. Največji dejavniki tveganja so poleg kajenja tudi izpostavljenost azbestu, plinu radonu, težkim kovinam in njihovim spojinam.

Promocijski material

Zato nikar ne oklevajte in preverite svoje znanje o tej bolezni, pri kateri je bilo po zadnjih podatkih 80 odstotkov bolnikov diagnosticiranih v razširjenem ali razsejanem stadiju, ko so možnosti za ozdravitev manjše. 

Kviz je v prvi vrsti preprost, zabaven in hiter, saj se zaključi v le nekaj minutah. Po uspešnem zaključku kviza boste vstopili v žreb za osvojitev fantastičnih nagrad: 1x LED televizor Hisense, 8x kavnih aparatov in 50x osebnih tehtnic Gorenje. Ne glede na to, ali ste na računalniku ali mobilnem telefonu, vas čaka edinstvena priložnost za učenje in zabavo.

Nagradni kviz poteka v sodelovanju z Društvom pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, ki je za lažje prepoznavanje simptome predstavilo na spletni strani www.izkasljaj.se, prek katere tudi spodbujajo, da se o prepoznanih znakih čimprej ʺizkašljate" oz. posvetujete pri svojem osebnem zdravniku. Več o pljučnem raku pa najdete na povezavi www.pljucni-rak.si.