P.M. | 7. 12. 2022, 10:37

Poročena sta bila 80 let, umrla sta le nekaj ur narazen: to sta povedala o večni ljubezni

.Twitter

Za June in Hubert Malicote iz ameriške zvezne države Ohio, ki sta oba dočakala častitljivih 100 let, bi res lahko rekli, dokler naju smrt ne loči.

Življenjska pot in ljubezenska zgodba June in Huberta Malicoteja se je končala prejšnji teden po skoraj osmih desetletjih skupnega življenja. Njun sin Sam je za Dayton Daily News povedal, da se je njegovi mami dan po zahvalnem dnevu zelo poslabšalo zdravstveno stanje. Odpeljali so jo v hospic center, kjer je tudi ostala. 

Ko je Hubert videl, kaj se dogaja in v kakšnem stanju je njegova ljubljena June, se je zlomil. Že naslednji dan so v isti hospic sprejeli tudi njega. Par je bil celo nameščen v isti sobi. V večernih urah je Hubert na žalost umrl v spanju. Le 20 ur za njim je odšla tudi June.

"Žalosten sem, a vem, da ne bi smel biti. Le kdo lahko pričakuje takšno življenje?" je povedal njun sin. "Skupaj sta šla ven."  Po Samovih besedah ​​je bil vzrok njegove smrti "zlomljeno srce".

Ko sta julija letos oba praznovala 100 let, sta razkrila, da se v svojem osemdesetletnem zakonu nikoli nista zares sporekla. Skrivnost njune trajne ljubezni sta dve stvari, sta povedala: vedno se poljubita pred spanjem, v primeru, da pride do nesoglasja, pa si vzameta čas in se o tem pogovorita. 

Hubert in June sta oba odraščala v Kentuckyju. Prvič sta se srečala leta 1941 v cerkvi in se poročila leto dni kasneje pri 20 letih.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.