Amanda Buhinjak | 17. 4. 2023, 20:00

Kako premišljeno uredništvo Metropolitan.si ravna s hrano? (VIDEO)

Profimedia

Za vas smo v rubriki Rok uporabe pripravili nasvete in namige, kako s hrano ravnati bolj varčno, kako premišljeno nakupovati in vas spodbuditi, da se nam pridružite pri premisleku o odgovornosti. Ampak, ali smo tudi v medijski hiši Metropolitan.si tako varčni, kot si mislimo? 

O varčnosti v času inflacije, ob svetovnem pomanjkanju dobrin in ob vse jasnejši podatkih, ki kažejo, da je v letu 2022 251.000 prebivalcev Slovenije živelo z dohodkom, nižjim od praga revščine (Statistični urad RS, 2022), je zmanjševanje količin zavržene hrane bistvenega pomena. Zavržena hrana ima negativne družbene, gospodarske in okoljske posledice. 

Čeprav si morda mislimo (ali si želimo misliti), da smo varčni, da izkoristimo dane dobrine in s svojimi dejanji ne prispevamo k večtonskim zavržkom hrane (po podatkih SURS iz leta 2021 povprečni prebivalec Slovenije na leto zavrže okoli 68 kilogramov hrane), moramo za okolje in lastno dobrobit storiti še več. 

Nasvete o tem, kako s hrano ravnati varčneje in vsekakor bolj premišljeno, z vami delimo v rubriki Rok uporabe.

Uredništvo/Lidl Slovenija/fotomontaža

Kako varčni smo v uredništvu Metropolitan.si? 

Zato smo za rokav pocukali člane uredništva Metropolitan.si in jih povprašali o njihovem odnosu do hrane, ravnanju s presežki, ki bi jih zavrgli, in tudi o tem, ali načelo, da se v trgovino nikoli ne smemo odpraviti lačni, po njihovem mnenju drži. 

Rubriko Rok uporabe bomo soustvarjali skupaj, pridružili se nam bodo mnogi znani obrazi, ki si želijo sporočilo razširiti po celotni Sloveniji. 

Na spodnjem videoposnetku lahko prisluhnete njihovemu mnenju. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.