Amanda Buhinjak | 18. 4. 2023, 20:00

Tinkara Fortuna nas je povabila na reciklirano kosilo: naučila nas je priprave njokov, ki se stopijo v ustih (VIDEO)

Aleksandra Saša Prelesnik

"Izbrala sem tipično jed, ki je na naših krožnikih doma zelo pogosto, predvsem, ko nam ostane nekaj špinače in pire krompirja," nam je razložila pevka skupine Bepop in pisateljica otroških knjig. Razkrili smo vam skrivnostne sestavine, ki jih pri jedi uporabi, ne pa tudi, da smo se z njo med kuhanjem pogovarjali o 

Tinkara Fortuna ne skriva svojega iskrenega nasmeha, svoje navihane energije, niti ne strasti do kuhe. Kot ste že lahko prebrali rubriki Rok uporabe se izjemno rada zavrti v kuhinji, časa, ki ga pri tem porabi, ji ni žal, temveč ga jemlje kot priložnost, da več časa preživi s svojo petčlansko družino.

"Dekleta mi zelo rada pomagajo. Že od malega jih navajam, da narežejo česen, čebulo ... rade potem to testo gnetejo. Tako da skupaj preživljamo ta čas," nam o tem, da svojo ljubezen do kuhe že dalj časa prenaša na svoje tri hčerke, zaupa Fortunova. 

Aleksandra Saša Prelesnik

"Enkrat sem slišala 'Joj, boge, morajo pomagat', ampak mislim, da je moje poslanstvo prav to, da bi rada bila vzor mojim trem hčerkam, da znajo same zase poskrbeti in kaj dobrega skuhati," se iskreno ob povedanem nasmeji avtorica otroških knjig, ki je tokrat za vas pripravila špinačne njoke v smetanovi omaki s slanino. 

Spomnimo so sestavin špinačnih njokov v smetanovi omaki s slanino, katerih pripravo si lahko ogledate v VIDEU spodaj. Skočite v Lidl Slovenija in se preizkusite v receptu Tinkare Fortuna

Amanda Buhinjak/Lidl Slovenija

Poslanstvo? Biti vzor hčerkam

Če ste mislili, da je Tinkara Fortuna skrivnostna, se pošteno motite, saj nam je med kuhanjem slastnih špinačnih njokov izpovedala zgodbo o tem, kako je svojo večdesetletno kariero zamenjala za novo podjetniško pot, medtem ko je z možem gradila hišo in si ustvarjala družino. 

Skupaj z njo skuhajte domače in reciklirano kosilo in navdih poiščite v Lidlovi knjižici Reciklirane kuharije. Ob tem pa prisluhnite njenim življenjskim nasvetom in trenutkom, ki so jo pripeljali do velikih življenjskih odločitev. Jih obžaluje? 

Oglejte si njeno VIDEO KUHARICO domačih špinačnih njokov v smetanovi omaki s slanino: 

Za Metropolitan.si je ob dnevu brez zavržene hrane, ki ga v Sloveniji obeležujemo 24. aprila, Fortunova skuhala tudi slasten zajtrk. Takega, ki ga njene tri hčerke naravnost obožujejo. Več si preberite in oglejte v VIDEO kuharici na povezavi spodaj. 

Aleksandra Saša Prelesnik/Lidl Slovenija/fotomontaža

Naši kuharski rubriki Rok uporabe so se pridružili tudi chef Luka Jezeršek, nekdanji smučar in ustanovitelj podjetja Pohorska šunka Filip Flisar, vratar Ažbe Jug in predsednica RS Nataša Pirc Musar

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.