N. V. | 3. 10. 2022, 18:35

Tukaj najbolj boli: deli telesa, kjer se bodo tetovirali le najpogumnejši

Profimedia

Ta mesta na vašem telesu so dokazano najbolj občutljiva.

Ko se odločamo, kateri del telesa bomo tetovirali, razmišljamo predvsem o estetskem vidiku in o tem, kako bo tetovaža videti na izbranem mestu. Vendar pa je veliko ljudi, ki jim je prioriteta izbrati mesto, kjer bo tetovaža manj bolela.

Pomembno je vedeti, da se občutek bolečine razlikuje od osebe do osebe, odvisno od tega, kakšen je vaš prag bolečine. Nekateri občutka, ki se pojavi na koži med tetoviranjem, ne opisujejo kot bolečino, ampak kot pekoč občutek, ki je lahko šibkejši ali močnejši, odvisno od dela telesa, ki ga tetoviramo.

Kateri so pa deli telesa, za katere je dokazano, da so najbolj občutljivi

1. Rebra

Na tem delu telesa ni veliko mišic in maščobe, po drugi strani pa se živci ob rebrih nahajajo blizu kože, tako da boste iglo zaradi vseh naštetih dejavnikov veliko bolj občutili.

Profimedia

2. Glava in vrat

Pomanjkanje maščobe in velika količina živčnih končičev sta prav tako problematična dejavnika pri tetoviranju glave ali vratu.

Profimedia

Hkrati se veliko bolj občutita vibriranje in se sliši zvok igle, kar na psihološki osnovi dodatno prispeva k močnejšemu občutku bolečine.

3. Pazduha

To je na splošno eden najbolj občutljivih delov telesa zaradi velikega števila žlez in bezgavk, ki se nahajajo v predelu pazduhe. Tam se nahaja tudi veliki aksilarni, tako imenovani aksilarni živec.

4. Pest

Roka in prsti so zelo koščeni, koža na njih pa izjemno tanka. Črnilo na teh mestih veliko težje pride do kože in včasih mora tetovator z iglo večkrat preleteti risbo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.