R. K. | 7. 12. 2022, 14:20

V Ljubljani vrata odpira pop-up trgovina: kakšna je njena posebnost?

Profimedia/Pop-up praznična trgovina Jelka/fotomontaža

Pod okriljem zanimivega projekta se bodo združili številni obetajoči slovenski podjetniki, ki pri svojem delovanju poudarjajo predvsem skrb za okolje.

V prazničem decembru postajajo vse bolj priljubljene pop-up trgovine, ki so nekakšna alternativa različnim sejmom. S pomočjo pop-up trgovin veliko manjših podjetij dobi priložnost, da svoje izdelke predstavijo čim večjemu številu ljudi, hkrati jim sodelovanje v tovrstnih projektih omogoči tudi lažje povezovanje z drugimi podjetji.

Ena takšnih - Pop-up trgovina Jelka - bo v petek, 16. decembra, zrasla tudi v prostorih Povezovalnice Dobro z dobrim na Gornjem trgu v Ljubljani, in tam ostala do božičnega večera, 24. decembra.

Igralka Mila Peršin nosi pletenine Jone Bednjanec (fotografija levo) in izdelek podjetja Zanamizo (fotografija desno).

Igralka Mila Peršin nosi pletenine Jone Bednjanec (fotografija levo) in izdelek podjetja Zanamizo (fotografija desno).

Pop-up praznična trgovina Jelka

V njej bodo ponovno ponujali sveže izdelke slovenskih oblikovalcev in oblikovalk, ki s svojim delom nagovarjajo trajnost in delujejo odgovorno do naravnega in družbenega okolja. Poleg izdelkov iz gline, keramike in tekstila se bo letos naboru sodelujočih pridružila tudi znana sloveska striparna.

Iskanje najbolj izvirnega darila

Letos bodo v pop-up trgovini Jelka poleg izdelkov delavnice Levo, kjer izdelujejo kose iz keramike, predstavili tudi posode podjetij Od oka, Zanamizo in Naturamorta.

Tam bodo še pletenine Jone Bednjanec, ročno tkane blazine Kobeiagi kilims, leseni potreti Nine Mršnik, Pečeno pohištvo, kozarec Zvonko, obešalnik Drevo, ilustracije Aje Sredanović ter širok nabor zimskega branja striparne Stripolis.

Pop-up praznična trgovina Jelka

Organizatorji projekta obljubljajo še iskanje najbolj izvirnega darila, ki bo po njihovih besedah dosglo vrhunec na božični večer. "Ker je večina izdelkov unikatnih, organizatorji priporočajo, da se oglasite čim prej, ko bo zbirka pod Jelko še polna," so zapisali.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.