N. Vo. | 20. 2. 2024, 06:00

Zajtrk, ki vas bo navdušil: energijske palačinke iz dveh sestavin brez moke

Profimedia

Za ta zdrav zajtrk lahko moko pustite v omari: z vami delimo recept za palačinke iz zgolj dveh sestavin, ki vas bodo napolnile z energijo za ves dan. Potrebujete samo jajca in kremni sir. 

Odkrili smo popoln recept za idealen začetek dneva. Te palačinke, polne beljakovin, vam bodo dale vso potrebno moč za soočanje z dnevnimi izzivi, obenem pa je priprava tako preprosta, da ji boste kos tudi, če boste še napol v spanju.

Profimedia

Za palačinke iz dveh sestavin boste potrebovali le jajca in kremni sir. Moke ne potrebujete, nekaj maščobe boste potrebovali le za v ponev. Za pripravo mase potrebujete natanko 36 sekund, palačinke pa boste pekli manj kot 15 minut. Gre za ameriški recept, zato so palačinke manjše in debelejše kot naše.

Količina sestavin, navedenih v receptu, zadostuje za dve porciji. Palačinke lahko po želji osladkate ali obogatite z sadjem, lahko pa jih postrežete tudi v slani različici – na primer z nemastnim sirom in tuno iz konzerve.

Profimedia

Sestavine za palačinke iz samo dveh sestavin:

  • 120 g kremnega sira
  • 4 jajca
  • maslo ali olje za peko

Priprava:

  1. Kremni sir in jajca zmešajte v mešalniku.
  2. Ponev malo namastite z oljem ali maslom in jo segrejte na srednji temperaturi.
  3. Z zajemalko grabite zmes in jo enakomerno razporedite po ponvi, eno za drugo, dokler ne porabite vse zmesi.
  4. Pecite, dokler se robovi ne začnejo odmikati od ponve in dokler se palačinka sama ne loči, nato jo obrnite in specite še na drugi strani.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec