N. V. | 12. 2. 2024, 06:00

Vsaka ženska bi morala imeti v hiši to čudovito rastlino: je simbol sreče, ljubezni in harmoničnega zakona

Profimedia

Prednost te rastline je tudi, da čisti zrak v prostoru.

Spatifil je rastlina, ki je znana tudi pod imenom 'ženska sreča'. Je rastlina iz družine kačnikovk in prihaja iz tropskih gozdov Srednje in Južne Amerike ter Jugovzhodne Azije. Znana je po lepih listih in nežnih belih podolgovatih cvetovih.

Roža ženskam prinaša srečo

Spatifil si je pridobil sloves rastline, ki v dom prinaša srečo in harmonijoFeng šuj, starodavna kitajska veščina uravnovešanja energije, priporoča, da to rastlino postavimo v prostore, ki jih želimo napolniti s pozitivnimi vibracijami. V mnogih kulturah velja za simbol ljubezni in miru, zaradi česar lahko to rastlino podarite tudi kot darilo ob posebnih priložnostih.

Ime 'ženska sreča' izhaja iz prepričanja, da če podarite to rastlino neporočeni, ji bo prinesla ljubezensko srečo, poročenim ženskam pa srečen in harmoničen zakon. Spatifil naj bi prinašal srečo tudi ženskam, ki si želijo potomstva.

Spatifil

Spatifil

Profimedia

Rastlina je preprosta za vzdrževanje, najbolje uspeva na svetlih, a senčnih mestih, pišejo na portalu citymagazine.si. Poleg lepega videza in preprostega vzdrževanja je prednost te rastline tudi v tem, da čisti zrak v prostoru.