Š. Š. | 28. 9. 2022, 17:25

Vas zanima, katere so najbolj motivacijske barve?

Profimedia

Delo od doma predstavlja velik izziv, saj je mnogo več motečih dejavnikov kot v pisarni. A s pravo ureditvijo domače pisarne gre lažje. Sem spada tudi izbira 'motivacijskih' barv. 

Barve imajo velik vpliv na počutje. Nekatere umirijo, druge vzbudijo strast in tretje motivacijo. Prav teh si želite, ko si urejate domač kotiček za delo.

  • Modri odtenki

Modra barva je idealna izbira, če želite, da vas prostor navdihuje in motivira. Modra hkrati tudi sprošča in osrečuje, blagodejno vpliva na naše misli in na energetsko raven. Je pa seveda pomembna izbira pravega odtenka. Za eno najbolj motivacijskih velja tista modra, ki ima v sebi zelen podton. Ta barva je tudi enostavna za kombiniranje.

Profimedia
  • Barva narave - zelena

Zelena je barva narave, ki se odlično zlije v katerikoli prostor. Deluje pomirjujoče, izboljšuje fokus, kar je oboje v delovnem kotičku zelo dobrodošlo. Če želite zbuditi energijo in produktivnost, izberite smaragdno ali travnato zelen odtenek. Če želite predvsem motivacijski prostor, pa izberite 'zeliščno zeleno'.

  • Sončno rumena

Rumena je močna barva, ki sproža kopico čustev. Čeprav gre morda za drzno izbiro, v resnici z njo le malokrat zgrešite. Voljo in razpoloženje bosta izboljšali ter motivacijo dvignili t. i. žametno rumena in sončno rumena barva. Ker gre za zelo živi barvi, lahko namesto sten v ta odtenek oblečete prevleke za stol, okrasne blazine ali kakšen drug detajl.       

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.