A. Ko. | 2. 9. 2022, 12:48

VIDEO: 20-letnik preživel več kot 20.000 čebeljih pikov

Profimedia/Gofundme/Shawna Carter/fotomontaža

Nedolžno obrezovanje vej pri limonovcu se je za mladeniča skoraj končalo tragično. Ko je nevede zarezal v čebelji panj, so se začele najtežje minute življenja. 

Skupaj s stricem in babico je 20-letni Austin Bellamy iz Ohia obrezoval limonovec in po nesreči zadel v panj, v katerem so bile afriške čebele ubijalke. V hipu so ga povsem prekrile, vpil in prosil je za pomoč. Skušal je splezati z drevesa, toda bilo jih je preveč in kmalu ni več ničesar videl.

Z drevesa so ga potegnili gasilci, prvi med njimi gasilec z imenom Craig, nato pa so ga urgentno s helikopterjem prepeljali v najbližjo bolnišnico. Utrpel je več kot 20.000 čebeljih pikov, tudi v nos, ušesa, usta.

Kot je povedala njegova mama Shawna Carter, je bila Austinova koža tako prekrita s čebeljimi žreli, da je bil kot ježek. Zaradi poškodb je doživel odpoved ledvic.

30 čebel je med napadom tudi pogoltnil in še dva dni po dogodku so jih zdravniki sesali iz njegovih dihalnih poti.

Austinovo življenje je viselo na nitki, bil je v umetni komi. A očitno je imel v grozni nesreči tudi malo sreče, kajti prebudil se je iz kome in zdravniki so mu napovedali popolno okrevanje.

ʺPresrečna sem, da bo okreval. To je bila nočna mora,ʺ je povedala njegova mama Shawna Carter, ki ne ve, kako se dovolj zahvaliti gasilcu Craigu, ki je splezal na drevo po Austina. ʺCraig je Austinov angel,ʺ je prepričana. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.