16. 5. 2022, 12:48

Britanska kraljica po dolgem času v javnosti: KAJ jo je takole razvedrilo?

Profimedia

Kar nekaj preteklih javnih dogodkov je britanska kraljica zaradi zdravstvenih težav izpustila. A kar dvakrat v nekaj dneh se je pojavila tam, kjer je več kot očitno zelo srečna. Bil pa je tudi trenutek na robu solz ...

Kraljice tako dobro razpoložene že dolgo nismo videli. Kdo je krivec? Konji, seveda! V okviru dogodkov, ki potekajo v čast njeni platinasti obletnici, je bila tudi večdnevna razstava konj z dirko na posestvu gradu Windsor.

Na dogodku se je Elizabeta II. v minulem vikendu pojavila kar dvakrat - v petek in v nedeljo.

To je izjemno pomirilo Britance po tem, ko se prejšnji teden prvič po skoraj šestdesetih letih ni udeležila novega zasedanja britanskega parlamenta.

Na ta račun se je na petkovi prireditvi tudi pošalil britanski igralec Omid Djalili. Reakcija kraljice je bila zelo zgovorna.

V nastopih svojih konj je kraljica, velika ljubiteljica teh veličastnih živali (poleg konj obožuje tudi pse), zelo uživala. Posebej ganljiv je bil trenutek, ko se je v nedeljo dogodek bližal zaključku in se je z aplavzom vsa arena spomnila lani preminulega princa Filipa.

Ob tem se je na eni izmed njegovih kočij pojavila najmlajša kraljičina vnukinja, Lady Louse, in kraljica ni mogla skriti svoje ganjenosti.  

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.