A. Ko. | 7. 3. 2023, 09:01

Čudoviti prizori iz Kočevskega gozda: med igro posneli medvedko z mladičkom, volka in risa (poglejte, kaj so počeli)

Profimedia

Kočevski gozdovi so v teh dneh, ko bi morda mislili, da nekatere živali še spijo zimsko spanje, polni življenja. Filmček, ki so ga posneli, je osupljiv in prikaže vso lepoto divje narave. 

ʺProstrani gozdovi Kočevskega nudijo dom mnogim velikim in malim živalim, ki jih drugod srečate le poredko. Naše kamere so tokrat ujele risa, medveda, volka in druge divje živali, ki so bivališče našle v Kočevskem gozdu,ʺ so zapisali na spletni strani kocevsko.com.

S posnetka je razvidno, da je bila kamera stacionarna, mimo nje pa so se v različnih urah dneva (in noči) sprehajali medvedka z mladičkom, ris, volk, divja svinja, srne in nekatere druge divje živali. Posnetek je čudovit tudi zato, ker vso lepoto divjih živali prikaže točno tako – lepo in ne 'nevarno, zastrašujočo' ali s kakršnokoli drugo negativno konotacijo (ste videli simpatične poletne vragolije severnih medvedov?)

Profimedia

Čeprav medved zimsko obdobje običajno predremlje, je na posnetku še kako zbujena medvedka z mladičkom. ʺNjegov zimski počitek ni pravo zimsko spanje oz. hibernacija, saj je medvedji spanec v tem času rahel, medved pa vmes svoj brlog tudi zapusti. V brlogu ostane, kadar v okolici ni hrane ali pa je njena količina zelo omejena,ʺ pojasnjujejo na kocevsko.com. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.