A. Ko. | 23. 4. 2022, 11:17

Poglejte, kaj že dva tedna počne ta kuža, ki mu je umrl lastnik

Profimedia

Pes, ki je ostal brez lastnika in brez doma, saj ga sorodniki nočejo, žaluje na svoj način. Srce parajoča fotografija je ganila svet. 

Po družbenih omrežjih je te dni zaokrožila fotografija psa, ki že dva tedna leži na grobu svojega pred kratkim umrlega lastnika. Fotografijo je delil moški z imenom Daniel Julean, pod njo pa v romunskem jeziku zapisal: ''Ali mu lahko kdo v Slatini pomaga. Svojci pokojnika ga ne želijo. Tukaj je že dva tedna.''

Za pomoč so se javili ljudje iz različnih krajev, ki se imenujejo Slatina, a ker gre za zapis v romunskem jeziku, je tudi ta kraj najverjetneje v Romuniji. Več pa ni znanega.

To pa ni prva zgodba, ki dokazuje, da tudi psi žalujejo. Znana je argentinska zgodba psa Captaina iz kraja Villa Carlos Paz, ki naj bi se sedem let vsak večer vračal na grob svojega lastnika Miguela.

A daleč najbolj znan je Hachiko, ki velja za najbolj vdanega psa v zgodovini. To je bil pes pasme akita inu, ki je pripadal japonskemu profesorju Hidesaburu. Hachiko je svojega lastnika vsako jutro pospremil do postaje za vlak in ga vsako popoldne tam počakal.

Nekega dne pa se profesor ni vrnil, saj je doživel infarkt. Hachiko se je do konca svojega življenja, še naslednji deset let prav vsak večer vračal na postajo in čakal ...

Kot poklon zvestemu Hachiku na postaji še danes stoji njegov kip. Po njegovi zgodbi so posneli tudi čudovit film z Richardom Gerom v glavni vlogi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.