A. Ko. | 13. 8. 2022, 10:22

VIDEO: Iz čolna v bližini Zadra v morju zagledali TO žival

Profimedia / fotomontaža
VIDEO: Iz čolna v bližini Zadra v morju zagledali TO žival (foto: Profimedia / fotomontaža)

Družino je med plovbo v zadarskem arhipelagu v vodi presenetila žival, ki je zares niso pričakovali. ''Kaj je to, morski pes? Ne, to je … '' 

''Nisem mogel verjeti, da tako hitro plava, otroci so uživali.'' To so besede bralca hrvaškega 24 sata, kamor je poslal posnetek neverjetnega dogodka. Ta je družinski dan na morju spremenil v nepozabnega.

V vodi so namreč opazili merjasca!

Kot je zapisal bralec, z družino veliko časa preživljajo na čolnu, videli in doživeli so že marsikaj, a kaj takega prvič. Ko so v daljavi zagledali nekaj večjega, kako precej hitro plava, niso mogli odvrniti pogleda. Približali so se in videli, da gre za divjo svinjo.

Ta se jih ni ustrašila, pač pa je tudi čoln pritegnil njeno pozornost. ''Takoj, ko smo se mu približali, je začel merjasec napadati naš čoln. Verjetno se je počutil ogroženega, zato smo se odločili, da se hitro umaknemo, da ga ne bi preveč vznemirili.'' Je še povedal očividec in dodal, da je že slišal zgodbe drugih ljudi, ki se jim je zgodilo podobno.

Morske svinje v iskanju hrane plavajo iz enega na drug otok. Ta je bila namenjena iz Molata na Sestrunj.   

Morda tega niste vedeli, toda divje svinje v resnici veljajo za izjemno dobre plavalce. Pred leti je odmevala vest, kako sta dve divji svinji na Hrvaškem preplavali 7 morskih milj (11 kilometrov!). Odpravili sta se na Kornate.

Profimedia

Dogodek je zares šokiral tudi najstareše prebivalce, ki ne pomnijo, da bi se kdajkoli kaj podobnega zgodilo. Znani so primeri, kako so divje svinje preplavale s Krka na Rab. Veliko se jih seli prav med kvarnerskimi otoki, kjer je tudi največ možnosti, da katero srečate.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.