A. Ko. | 8. 5. 2022, 17:30

Kaj preverja policija, ko med sprehodom ustavi pasjega skrbnika?

Profimedia

Lahko se zgodi, da vas med običajnim sprehodom s psom ustavi policija in naredi nadzor nad tem, kakšen pasji lastnik ste. Preberite si izkušnjo Zavoda Muri. 

Pred kratkim so v Zavodu Muri delili zanimivo izkušnjo, kako so jih med povsem običajnim sprehodom s psom ustavili policisti in kaj vse so preverili – predvsem uporabo povodca in kontrolo čipiranja. To so izvedli na način, da psa niso vznemirjali in, da je bilo vse skupaj prijetna izkušnja.

Obrnili smo se na policijo in jih vprašali, kako pogosto se izvajajo tovrstni nadzori, kje ter kaj vse se preverja. ''Enote vodnikov službenih psov občasno izvajajo nadzore nad spoštovanjem določil Zakona o zaščiti živali na območjih, kjer je večje število sprehajalcev s psi. Pri tem  zlasti ugotavljajo, ali so psi na javnem mestu na povodcu in ali so psi, ki imajo status nevarnega psa, ustrezno zavarovani (nagobčnik, povodec, vodič psa starejši od 16 let...),'' so nam odgovorili. 

V Zavodu Muri preverjanje pozdravljajo, hkrati pa bi bilo po njihovem mnenju zelo dobro, če bi policija izvajala tudi nadzor na psi, ki so cele dneve zaprti v boksih ali privezani na verigah. ''Menimo, da bi lahko bilo to zelo produktivno v dobrobit vsem tistim psom, ki jih vsakodnevno nemočno opazujemo, kako trpijo,'' so še zapisali.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.