A. Ko. | 22. 3. 2023, 17:03

Hudobija ne pozna meja: ker je hranila ulične mačke, so ostarelo gospo grobo kaznovali

Profimedia/fotomontaža

Ne samo da jih hrani po dvakrat na dan, 70-letna gospa je okoli 20 uličnih mačk tudi sterilizirala, pa čeprav si za vse to trga od svojih ust. Komu gre njeno početje tako v nos, da jo je prijavil in kaj je zagrešila? 

Hrvaški mediji so se razpisali o 70-letni Nevenki Ristović iz Pulja, ki že dolgo skrbi za med 15 in 20 uličnih mačk pred svojo zgradbo v eni izmed puljskih ulic. V začetku januarja so jo presenetili mestni komunalni redarji, ki so njeno početje pofotografirali, dva meseca kasneje pa je prispela položnica.

Kazen znaša 132 evrov. Zločin? Hranjenje živali in metanje hrane na javnih površinah.

ʺNi res, da mečem hrano po javnih mestih. Niso me hoteli poslušati. Nastavim posodice, jih napolnim, počakam, da mačke pojedo in vse skupaj pospravim.ʺ Tako je vse skupaj komentirala Ristovićeva, kateri 132 evrov kazni pomeni, da bo morala mesec preživeti s 40 evri, ki ji od socialne pomoči še ostanejo. Pravi, da si že tako trga od ust, da lahko hrani mačke, sedaj pa ne ve, kako bodo preživele mačke in ne ona sama.

Hrvaški novinarji, ki so se odpravili na teren, so potrdili, da Ristovićeva hrano mačkam res postreže na zgoraj opisan način.

Tudi okoliški prebivalci so dejali, da jih gospa ne moti, motijo pa jih galebi, ki jih privlačijo nepospravljeni smetnjaki in tudi lastniki psov, ki za svojimi ljubljenčki ne pospravljajo.

Komu gre torej početje Nevenke Ristović, ki je mačke v okviru mestne akcije celo sterilizirala, tako na živce? Sama je prepričana, da sta jo oblastem prijavili mama in hči, ki ne preneseta posodic z vodo, ki jih Ristovićeva nastavlja mačkam. Stalno sta jih prevračali, zato je Ristovićeva hranjenje enega dela mačk prestavila na zasebno dvorišče, za kar se je tudi dogovorila z lastnikom.

Profimedia

V Pulju imajo sicer nenavadno situacijo, kjer so krmišča za mačke dovoljena, njihovo hranjenje pa očitno ne. Nevenka Ristović pravi, da je jasno, da so mačke v okolju nezaželene, zato je njena edina želja, da dobijo topel dom, vsaj najmlajše med njimi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.