A. Ko. | 5. 6. 2022, 06:00

Požrtvovalnost tistih, ki skrbijo za zapuščene živali, nima meja

Profimedia

So ljudje, ki jih zapuščene živali ne ganejo. So ljudje, ki jim sem in tja pomagajo. In so ljudje, ki jim dajo svoje življenje. Samo poglejte si ta simpatičen utrinek …  

Zares srčni so tisti posamezniki, ponavadi v zavetiščih, ki svoje življenje predajo živalim v stiski. Kajti pomagati živim bitjem ne gre samo malo na pol. Preveč jih je v stiski in premalo je junakov, ki jih slišijo.

Eden takih je Jurij Juhant, oskrbnik horjulskega zavetišča, ki nam je v nedavnem intervjuju povedal, da bi bilo lahko v Sloveniji zavetišč še deset, pa bi vsa lahko delovala.  

Jurij ni edini. Svoje poslanstvo je v pomoči živalim našla tudi Katjuša Rajovec iz Zavoda Muri. Pred nekaj dnevi so prejeli odločbo, da so po novem tudi zavetišče za muce, kar je njihova velika zmaga.

Naslednji projekt pa bo zavetišče za seniorčke.

Prav z enim, ki mu je bilo ime Muri, se je vse skupaj začelo. Tega je Katjuša z družino dobila skupaj s hišo, ki so jo kupili, 16-letnega Murija naj bi prejšnji lastniki namreč uspavali. Podarili so mu še nekaj srečnih let, Muri pa živi in naprej rešuje življenja živali v stiski.

Tudi sledilci celjske Mačje hiše lahko vidimo, kako požrtovalni so tamkajšnji oskrbniki. Pred tremi dnevi so rešili tri majhne mucke iz avtomobilskega motorja – Miška, Krtka in Polhka, oskrbnica Anja pa je ob tem zapisala:

"Od včeraj zvečer se končno kobacajo in oglašajo, ne ležijo več kot mumije od hranjenja do hranjenja. Sami še ne bi sesali, se pa vsakič manj tepemo, ko je treba sondo požirat. Trenutno mislim da imajo vsi realne možnosti, da zrasejo, naj bo tako."

Zares simpatičen pa je bil prizor, ko je njihov Marči, kot so zapisali, mačkam kar sam demonstriral, kako se pride v mačjak. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.