A. B. | 4. 7. 2022, 18:40

Temperatura psička je presegla 43 stopinj Celzija: "To so temperature, ki so za bitjeca usodne."

Profimedia

Visoke temperature in žgoče sonce brez sence in primerne količine vode so lahko za vašega ljubljenčka tudi usodne. Zgodba o prvem toplotnem udaru se je pri nas zgodila nedavno, ko so lastniki psička pustili v vročem atrijskem stanovanju. 

"Včeraj smo imeli prvi letošnji primer toplotnega udara," so zapisali na Facebook strani Centra za živali moste in pojasnili, da so v center sprejeli psička, ki je zaradi previsoke notranje temperature v centru poginil.

Lastniki so ga samega pustili v atrijskem stanovanju, ki se je zaradi visokih temperatur izjemno pregrelo. 

Clinician's Brief

"Še 30 minut po poginu je bila njegova rektalna telesna temperatura še vedno višja od 43 stopinj Celzija," so zapisali in k temu dodali prošnjo, da poskrbimo za svoje živali. 

Kako zaščiti svojega ljubljenčka pred toplotnim udarom? 

"Resnično vas prosimo in opozarjamo, da v vročih dneh ne sprehajate svojega ljubljenčka po vročem soncu, ga ne puščate v avtu ali kot v tem primeru v atriju stanovanja. Odsvetovane so vse aktivnosti na prostem med 10h in 18h, v kolikor je sončen in vroč dan," so zapisali na centru in ob tem posvarili: 

"Temperature v zaprtih prostorih se neverjetno hitro višajo in so zelo hitro lahko usodne za vsako živo bitje, ki se tam nahaja. Čuvajte jih in prosimo, uporabljajte zdravo pamet." 

Profimedia

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.