Uredništvo | 20. 11. 2023, 11:25

4 čudaške stvari, ki jih mačke obožujejo

Profimedia

Mačke so misteriozna bitja, a za vsako njihovo vedenje obstaja določena razlaga. Verjeli ali ne, tudi tiste najbolj čudaške navade imajo svoj 'zato'.

Mačke nas vedno znova presenečajo in včasih počnejo kaj povsem nerazumljenega. Zbrali smo nekaj nenavadnih vedenj, da boste vašo mačko lažje razumeli. 

  • Pitje iz vašega kozarca ali pipe

Čeprav imajo na voljo svojo skodelico s svežo vodo, veliko mačk raje pije iz kozarcev lastnikov, še več pa kar iz pipe. Maček vašega kozarca ne vidi kot nekaj vašega, pač pa kot običajen vir vode in če je žejen, se bo pač odžejal. Po drugi razlagi pa ga radovednost žene, da poskusi, kaj pijete vi. Kaj pa pitje iz pipe? Nekateri pravijo, da mačkam bolj ugaja okus vode, drugi pravijo, da jih fascinira, kako voda kar naenkrat izgine. Če vas to moti, ji morda poskusite večkrat na dan zamenjati vodo v njeni skodelici.

Se tudi vaša mačka najraje odžeja kar iz pipe?

Se tudi vaša mačka najraje odžeja kar iz pipe?

Profimedia
  • Potiskanje stvari čez rob

Nekatere mačke izjemno uživajo, ko potiskajo stvari do roba (denimo mize) in čez, nato pa opazujejo, kako se stvar razbije. Pri tem se vsaka stvar razbije na drugačen način in prav to je mačkam tako zanimivo in zabavno, da z uničevanjem nadaljujejo. 

  • Skok v škatlo in ven iz nje

Nekatere mačke so enostavno obsedene s kartonastimi škatlami. Tako rade jih imajo, ker so tam zaščitene z vseh strani, počutijo se varne. So tudi odlično skrivališče, ko je mačka zabavno razpoložena in želi od tam skočiti in presenetiti vse prisotne. 

  • Navezanost na električne kable

Nekatere mačke so navdušene nad električnimi kabli. Morda jih spominjajo na vrvico, posebej privlačno pa je njihovo nepredvidljivo premikanje. Nekateri pa so prepričani, da je to način, s katerim si maček pridobi lastnikovo pozornost. Ljubezen do kablov lahko enostavno zamenjate tako, da ji podarite nekaj pozornosti.