A. Ko. | 28. 4. 2022, 07:29

Na družbenih omrežjih završalo: KAJ se dogaja za štirimi stenami pasjih varstev?

Profimedia

V enem izmed pasjih varstev v Ljubljani naj bi se zgodilo nekaj groznega. Odpira se vprašanje, kako vedeti, komu lahko zaupamo psa?

Prvi maj odpira sezono pogostejših dopustov, vikend pobegov in dnevnih izletov. Ker nekateri psi vožnje ne prenesejo ali pa enostavno ne morejo potovati z lastnikom, so zato tu pasji vrtci in varstva. Teh se je v zadnjih letih po Sloveniji nabralo precej in kakovost med njimi je zelo različna.

Pred nekaj dnevi se je na družbenih omrežjih pojavila zgodba o tem, kako je pes prišel iz enega izmed pasjih varstev precej poškodovan.

Ozadja zgodbe ne poznamo, zato ne bomo sodili, je pa vsekakor na mestu vprašanje: Kako vedeti, komu lahko zaupamo našega psa?

Ker zelo raste trg s pasjimi varstvi na črno, naj bo prvi kriterij pri izbiri ta, da je posel legalen. Registrirani pasji hoteli morajo izpolnjevati kar nekaj pogojev. Morajo se izobraziti, opraviti izpit, določeni so tudi prostorski normativi.

Tudi sam odnos zaposlenih v hotelu pove veliko. Najbolj odgovorni bodo želeli psa spoznati še preden zares pride k njim na počitnice, zanimalo jih bo vse in še več o vašem psu in brez vsakega razmisleka vam bodo pokazali prostore, kjer bo bival vaš pes ter vam odgovorili na vsako zastavljeno vprašanje. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.