A. Ko. | 3. 10. 2022, 17:01

VIDEO: Na Filipinih 'DA' dahnilo ... 15 pasjih parov

Profimedia

Pasji ljubljenčki so postali mnogo več kot to, zdi se, da počlovečenju ni ne konca ne kraja. So poroke, kičasta oblačila in ceremonije še v dobrobit živali?

Tako se sprašujejo mnogi, ki so si ogledali posnetke nedavnih pasjih porok na Filipinih. Te so bile del praznovanj in blagoslovov ob svetovnem dnevu živali, ki ga praznujemo 4. oktobra.

S 'sveto vodo' so kar v avtomobilih blagoslavljali različne živali, med njimi pse, mačke, zajce in morske prašičke. Zelo vernim Filipincem dogodek veliko pomeni.

Profimedia

ʺBlagoslov živali nam je pomemben zato, ker jih na ta način Bog ščiti, varuje in vodi, jim zagotavlja dolgo in zdravo življenje in upajmo – tudi to, da ne bodo zbolele.ʺ Tako je povedala Paula Pacis, ki je na blagoslov prišla s 5-letnim ši-cujem. Dogodka se je udeležilo na stotine pasjih lastnikov, 15 pasjih parov pa se je tudi zavezalo večni zvestobi.

Med njimi pomeranca Michi in Mochi, katerih zgodbo je predstavil Reuters. Njuna lastnika Lanne De Guia in Bryan Largo sta povedala, da sta se za poroko odločila po tem, ko sta Michi in Mochi dobila mladičke. Oblekla sta ju priložnosti primerno – v smoking in bogato obleko.

Verjeli ali ne, pasje poroke so postale trend, pa ne samo med psi, poročajo tudi mačke in celo krave.

Ne samo trend, tudi zelo dober posel so živalske poroke, sploh čez lužo. V New York Timesu so se pred nedavnim razpisali o poroki dveh bruseljskih grifonov, ki so jih poročili na domačem vrtu v Dallasu. Stroški prestižnega dogodka? Nekaj čez 25.000 evrov!

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.