A. Ko. | 2. 2. 2023, 10:34

Nad Horjulom nekdo pustil 8 shiranih pasjih mladičkov – je kdo kaj videl?

Fotografija je simbolična

Profimedia

Na eni strani je psov vedno več in jih imamo vedno raje, na drugi strani pa – obup! In odnos, za katerega človek nima besed. Kakšen človek lahko odloži 8 mladičkov in se preprosto odpelje? 

V Zavetišču Horjul so objavili posnetek, ob katerem se naježi koža. V avtomobilskem prtljažniku najditelja osem pasjih mladičev, lačnih in bolnih (vsi z drisko). V Horjulu pravijo, da so preprosto obupani in sprašujejo ljudi, ali morda kdo ve, čigavi so ti psi?

ʺMi obupujemo. Vse se je zložilo na kup. Preveč je vsega. Neodgovornih vseh, ki brezglavo nabavljajo živali iz napačnih vzgibov. Preveč tistih, ki ne poskrbijo za sterilizacijo svoje psice, potem pa mladiče stran mečejo. Niti toliko niso, da bi jo pazili v času gonitve. Enako velja za mačke,ʺ so zapisali v Zavetišču Horjul, kjer so na robu svojih zmožnosti. Pravijo, da ne finančno, ne psihično in ne fizično ne bodo več zmogli dostojno poskrbeti za vse. Pravijo, da kratkoročne rešitve ni na vidiku, da se z njimi ne pogovarja nihče. Bo kdo ukrepal ali bo ostalo pri besedah?

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.