A. Ko. | 24. 11. 2022, 18:11

Najstarejša mačka na svetu je stara prav toliko kot njena skrbnica

Profimedia

Guinnessova knjiga rekordov je mačko Flossie, ki živi v Londonu, prepoznala kot najstarejšo še živečo mačko na svetu. Zamenjala je kar nekaj domovanj in skrbnikov. 

Flossie je stara 27 let, kar naj bi v človeških letih pomenilo kar 124 let! Skotena je bila leta 1995, pred enim letom pa jo je dotedanji skrbnik oddal, saj ni več zmogel skrbeti zanjo. Danes živi skupaj z Vicki Green, s katero si delita tudi letnico rojstva. Kljub temu, da je Flossie gluha in da izgublja vid, po besedah Greenove ostaja igriva, prijazna in ljubeča mačka:

ʺOd začetka sem vedela, da je Flossie posebna muca, a nikoli si nisem mislila, da si bom dom delila z Guinnessovo rekorderko.ʺ

Greenova pravi še, da Flossie včasih zgreši svoje stranišče in da potrebuje pomoč pri čiščenju, a da sta ʺv tem skupajʺ. Še vedno obožuje svojo najljubšo hrano, čas pa rada preživlja tudi ob dremanju na svoji rumeni odejici.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sky News (@skynews)

Flossie je v življenju doletelo kar nekaj sprememb. Prvih deset let je živela s človekom, ki je nato umrl in muco zapustil svoji sestri. Tam je živela nadaljnjih 14 let, dokler tudi njena nova skrbnica ni umrla.

Naslednja tri leta je živela z njenim sinom, ki pa ga je življenjska situacija prisilila, da je muco oddal.

Nato je našla Vicki, s katero bo povsem mogoče preživela še kar nekaj let. Vsaj če bo želela premagati dosedanjega rekorderja. Maček Creme Puff, ki je živel v Teksasu, je namreč dočakal neverjetnih 38 let! 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.