Uredništvo | 31. 5. 2023, 11:31

Neverjetna reakcija 'bostončka', ko zagleda bazen z vodo (VIDEO)

Profimedia

Niso vsi psi dobri plavalci, a bostonski terier Thor tako zelo obožuje vodo, da so mu njegovi lastniki postavili kar notranji bazen. Skoraj ga je razneslo od veselja.   

Bostonski terierji niso vsi rojeni plavalci, toda Thor je začel mlad, v jezerih Britanske Kolumbije, kjer živi. Sprva s pomočjo rešilnega jopiča, danes pa je že tako dober plavalec, da tega ne potrebuje več. Njegova lastnica Lisa Mazurek je za CNN povedala, da je imel Thor sprva 'samo' zunanji bazen, a je bil ob koncu kopalne sezone vsako leto neizmerno žalosten. Daleč najljubša zabava mu je skakanje v vodo. Zato sta se s partnerjem odločila, da mu veselje podaljšata na vse leto. Postavila sta notranji bazen. Thorova reakcija? Ni besed, ki bi opisale spodnji posnetek.  

Thor je s svojim izjemnim plavanjem med svojimi pasemskimi vrstniki izjema, saj se sicer bostonski terierji ne uvrščajo med najboljše, pa tudi ne med najslabše plavalce. Nekaterim pasmam pa so bile dejavnosti v vodi in reševanje iz vode 'položeni v zibelko', saj so bili prav s tem namenom vzrejeni. Mednje spadajo labradorec, zlati prinašalec, portugalski vodni pes, novofundlandec, havanski bišon, irski vodni španjel in številni drugi. 

Profimedia

S pravim pristopom in če pes res nima preteklih negativnih izkušenj z vodo, se skoraj vsakega psa lahko spozna z vodo do te mere, da bo v njej užival. Recept? Potrpljenje. Psa nikoli ne silite v vodo, naj se spoznava počasi in prek igre. Dobra 'orodja' oz. v pomoč pri navajanju so priboljški in igrače, ki plavajo na vodi. Poskrbite, da se bo pes dobro počutil, četudi to pomeni, da bo imel v vodi samo šapice

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.