A. Ko. | 9. 5. 2022, 09:44

POGLEJTE, kako je Zelenski nagradil psa, ki v Ukrajini rešuje življenje

Profimedia

Na nedeljski skupni novinarski konferenci s kanadskim premierjem je Volodimir Zelenski prav posebno čast namenil kužku, ki sliši na ime Patron. 

O njem smo že pisali. Je majhen Jack Russel terier, ki je postal najslavnejši ukrajinski pes, pravi junak na štirih tačkah, simbol ukrajinskega patriotizma. V regiji Černigov vse od začetka ruske invazije kot sodelavec State Emergency Service pomaga iskati mine in eksplozive. Do danes je odkril več kot 200 eksplozivnih teles.

Zelenski mu je za ''nesebično služenje'' podelil medaljo na novinarski konferenci v družbi kanadskega premierja Justina Trudeauja. Dogodek je bil zelo simpatičen in precej čustven. Redko se zgodi, da se na novinarskih konferencah v povezavi z Ukrajino prav vsi prisotni iskreno nasmejijo. Patronu je uspelo tudi to. Medaljo je prevzel osebno, v družbi ponosnega vodnika Mihailova Ilieva, ob tem pa lajal in migal z repkom.

''Danes želim nagraditi tiste ukrajinske junake, ki čistijo našo zemljo min. Skupaj z njimi je tudi čudoviti Patron, ki ne samo, da odkriva mine, ampak tudi uči naše otroke varnostnih pravil obnašanja na področjih, kjer so mine,'' je povedal Zelenski, ki je tudi sam velik ljubitelj živali. Doma mu družbo delajo dva psa in morski prašiček.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.