A. Ko. | 6. 5. 2022, 13:40

POGLEJTE, v čigavi družbi je Boris Johnson oddal svoj glas

Profimedia

Kamere so na volilni dan v Veliki Britaniji posnele Borisa Johnsona, ko se je odpravil na volitve. In to ne v družbi svoje žene, pač pa …  

Lokalne volitve so velik preizkus za Borisa Johnsona. Morda je z izbiro svojega spremljevalca skušal skriti svojo nervozo, ali pa se je s to potezo le želel prikupiti javnosti. Z zaupanjem ima v zadnjem obdobju namreč kar precej težav. Kakorkoli, če pustimo politiko na strani, priznati moramo, da si je izbral prav prikupnega spremljevalca.  

Kdo pa je to? Ime mu je Dilyn, star je tri leta ...

... in je mešanček z Jack Russel terierjem. Je rešenček, ki ga je zaradi napačno naravnane čeljusti čakala evtanazija. Leta 2019 sta ga posvojila Johnson in njegova žena Carrie. Živi na Downing Street 10 in z Johnsonom sta velika prijatelja, vsako jutro se skupaj odpravita na sprehod, spremlja ga tudi na mnogo manj formalnih dogodkih. Dilyn se je svojemu skrbniku pridružil tudi na zmagovalnih volitvah leta 2019.

V Veliki Britaniji pa ima prihajanje na volitve v družbi pajsih prijateljev očitno že tradicijo. Svoj glas je lani na županskih volitvah v družbi svoje psičke Lune oddal tudi londonski župan Sadiq Khan.   

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.