R.S. | 7. 10. 2022, 15:22

Policisti pojasnujejo, kaj se je zgodilo z domnevno ukradenim labodom

Profimedia/TikTok/posnetek zaslona

Posnetek, ki je zaokrožil po spletu, je bil ustvarjen 30. septembra 2022. Med preiskavo so ugotovili, ali so imeli vpleteni zle namene.

Neznana ženska naj bi pred kratkim v prtljažnik osebnega vozila v škatlo pospravila laboda. Labodja glava je vidna le za trenutek, ko ta na hitro pokuka iz kartonske škatle, potem pa ženska škatlo popolnoma zapre. Dejanje so posneli mimoidoči, posnetek pa je postal viralen. 

Ga je neznanka res ukradla?

Avtor objave je posnetek pospremil z zapisom: "Samo še en deževen dan v Ljubljani." Dodal je tudi dva ključnika "lopovi ne počivajo" in "free labod". Uporabnica, ki je posnetek delila na Twitterju, je zapisala, da je tako videti kraja labodjega mladiča, medtem ko "mularija" gleda in snema.

Iz posnetka ni razvidno, ali gre za krajo laboda ali je bila ženska poklicana, da labodu pomaga. Policisti so ugotovili, da je bil posnetek narejen 30. septembra 2022, na območju Most. Policisti so dodali, da ni šlo za krajo, poroča Ljubljanainfo

"Labodjega mladiča so zaposleni na Veterinarski fakulteti v Ljubljani odpeljali na kontrolo njegovega zdravstvenega stanja in ga nato še isti dan vrnili v njegovo naravno okolje," so povedali policisti. 

Policisti vse občane pozivajo, da v kolikor opazijo sumljiva ravnanja posameznikov, ki dajejo videz storitve prekrška ali kaznivega dejanja, o tem takoj obvestijo policijo na številko 113 ali anonimno na 080 1200.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.