Š. Š. | 14. 6. 2022, 09:21

Pred Olijem ena izmed najtežjih etap, srečanja z medvedi pa nekaj vsakdanjega

arhiv Oliverja Tiča

Oliver Tič, ki s psičko Carlitos potuje od juga do severa ameriške celine, je pred eno logistično najtežjih etap. Signala ne bo, medvedi pa verjetno bodo. 

Konjičan Oliver Tič se po nekaj letih hoje počasi približuje svojemu cilju – Aljaski. Od 1. junija se nahaja na aljaški cesti, ki je bila od nekdaj njegova želja. Korak za korakom, s posvojeno psičko Carlitos ob strani se bližata svojemu cilju ...

Pred Oliverjem je trenutno logistično eden najbolj težavnih delov poti, ki se začenja v kanadskem mestecu Fort Nelson. Začenja jo z novim, že petnajstim parom obutve, za katerega upa, da bo tudi zadnji. Takole je zapisal:

''Do naslednjega mesta imam 512 km, kar pomeni da moram imet s sabo hrane za približno 12-13 dni. Vmes se bo našla kakšna bencinska oziroma restavracija, to je pa to. Naslednja dva dni bom imel še mobilni signal, potem pa mrk.''

Prijatelji, znanci in sledilci so mu ob tem zaželeli veliko sreče. Tudi pri srečanjih z medvedi, ki so kar precej pogosti. Tega se je Oli zavedal že pred časom, ko smo se z njim pogovarjali.

Oliver pravi, da je njegova Carlitos tista, ki prva opozori na žival, sam pa, da jih pol sploh ne opazi. Ker pa se psička boji že krave, ga je malo skrbelo, kako bo, ko pride do srečanja z medvedom. Toda Carlitos se je odlično izkazala:

''Ampak ne, ko je zagledala medveda, je začela lajati nanj, kar je super, še bolj pa sem navdušen nad tem, da se ni zapodila za njim, ampak je ostala ob meni.''

Prvemu je sledilo drugo srečanje, ki ga je Oliju uspelo tudi dokumentirati:

Preden v prihodnjih dneh nastopi 'mrk signala', se je Oliver sledilcem oglasil s kratkim filmčkom, na katerem ga Carlitos opozarja na žival v bližini, a se jima ni pokazala. Oliver in Carlitos, srečno!

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.