Uredništvo | 2. 12. 2023, 11:00

Moški v Vuzenici naj bi v avtu pretepal svojega psa, kljub opozorilom ni prenehal

Profimedia

Kakšen človek se spravi nad mnogo šibkejšega od sebe? Zakaj ima nekdo psa, če ga ne prenese? Številna vprašanja se porajajo ob zgodbi, ki prihaja iz Vuzenice. 

Po spletu je kot blisk zaokrožila zgodba, ki zbuja občutke neizmerne jeze, nemoči, žalosti in tudi sramu, česa vsega je sposoben človek. Delili so jo v Društvu proti mučenju živali Koroške (DPMŽ Koroške) in sicer so zapisali takole: 

"Danes nam je prišlo na uho, da je ob 16.20 v Vuzenici, pri baru Huta, znan moški (v parkiranem avtomobilu) pretepal svojega psa, da je cvilil na ves glas. Prenehal ni niti, ko so ga prisotni/očividci jasno opozorili, da se to ne dela."

Dodali so, da je policija moškega že obiskala in še: "Do nasilja nad šibkejšimi imamo ničelno toleranco, zato bomo vsakemu neusmiljenemu pretepaču nemočnih in nemih stopili na prste, če bomo le izvedeli." In edino prav je, da se take stvari izvedo, to nam nenazadnje poleg vesti veleva tudi zakon.

Če opazite mučenje, ste to dolžni prijaviti.

Če opazite mučenje, ste to dolžni prijaviti.

Profimedia

Kaj storiti, kako reagirati, če opazimo primer mučenja živali? Ne poglejte stran! "Pravi naslov za prijavo mučenja oziroma suma mučenja živali je veterinarska inšpekcija – državna služba, katere delo je tudi preverjanje takih prijav in ki ima pooblastila za ukrepanje. Spada pod Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR)," so o tej temi zapisali na spletni strani Društva za zaščito živali Ljubljana

Dodali so, da je v določenih primerih pristojna tudi policija in številka 113 in sicer predvsem takrat, ko je življenje živali hipno zelo ogroženo in ko se mučenje dogaja na javnem kraju. Kot je zgoraj opisani primer, za katerega sicer nimamo preverjenih informacij, a na žalost tudi ni edini, na dnevni ravni bi lahko poročali o njih. 

Zgoraj omenjena objava je naletela na izjemno velik odziv, ljudje so razjarjeni, jezni in prepričani, da bi bilo treba lastniku psa takoj odvzeti. Številni so tudi mnenja, da bi morali biti taki ljudje javno izpostavljeni in predvsem, da bi zanje veljala doživljenjska prepoved lastništva nad živalmi

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord