A. Ko. | 29. 3. 2023, 18:05

Pri družini v Puli živi prav posebna ovca, ki razneži vsakogar (VIDEO)

Profimedia/fotomontaža

Janja je hišna ljubljenka družine iz Pule in če bi morda mislili, da gre za mačka ali psa, ste v veliki zmoti. Je ovca, ki jo je mama po rojstvu zavrgla. 

Dean Buić iz Pule je malo jagnje zagledal, ko je šel do nekega mojstra, da bi mu naredil ograjo. Ta mu je povedal, da je mati malo ovčico zavrgla in odločil se je, da se bosta tistega dne domov na kmetijo pripeljala dva. Sprva je ovca spala v hiši, uporabljali so plenice, bila je namreč stara le nekaj dni. Prvih nekaj mesecev je spala v postelji skupaj z Buićevim sinom Rokom.

Poimenovali so jo Janja, ki danes ni več majhno jagnje, pač pa razigrana ovca. Počasi so jo začeli navajati na življenje izven hiše, na dvorišču, kjer danes nadvse uživa. Janja je prav posebna ovca, ki je to samo na videz, Buić se pošali, da njihova bela ovca misli, da je črni pes.

Profimedia

Ko človek opazuje igro med domačim psom in Janjo, se hitro zazdi, da se igrata dva psa in ne predstavnika dveh popolnoma različnih vrst. Janja se zelo dobro razume tudi s kokošmi in več kot očitno ji prav nič ne manjka, četudi ima precej drugačno življenje kot njene vrstnice.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.