A. Ko. | 5. 3. 2023, 17:00

Skoraj mesec dni po potresu se je v Turčiji zgodil čudež, ki je reševalce spravil v jok (VIDEO)

Profimedia

Reševalci so slišali njegovo stokanje in ga locirali, potem pa kopali in upali na najboljše. Uspelo jim je in ko je pritekel na svobodo, so sledili aplavz, solze in objemi. 

Dobre tri tedne po silovitem rušilnem potresu (doživeli so ga tudi nekateri Slovenci), so turški reševalci iz ruševin potegnili – živega psa! Gre za čudež, kajti po 22 dneh pod ruševinami je bil dobro razpoložen in nepoškodovan, a močno shujšan in razumljivo, da tudi šokiran. Gre za haskija, ki so ga poimenovali Aleks in so ga že predali v oskrbo združenju za zaščito živali Haytap v mestu Antakya.

Ko so Aleksa rešili, je bil to zelo ganljiv trenutek, kateremu so sledili aplavz, objemi, tudi solze. V času, ko je zadnje upanje za ujete pod ruševinami že umrlo in ko se reševalci umikajo, je Aleks prinesel kanček veselja. 

Profimedia

Kot tudi pred njim številne rešene živali (178 ur po potresu so rešili malo muco) in prav vsako rešeno življenje je izjemno pomembno, poudarjajo reševalci in domačini. Samo v Turčiji je v potresu umrlo več kot 45.000 ljudi, v Siriji pa okoli 6000. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.