A. Ko. | 15. 3. 2023, 11:07

Slovenskemu medvedu v Italiji grozi žalosten konec (je mogoče, da je razlog takšen?)

Profimedia

V pokrajini Trento se krešejo mnenja okoli slovenskega medveda, ki ga hočejo odstreliti. V gozdu nad dolino Rabbi je napadel moškega s psom, ki je mimogrede še znana osebnost. 

Kakšna bo usoda leta 2005 v Sloveniji skotenega medveda (nadeli so mu ime MJ5), ki se že dolgo potika po Italiji (v pokrajini Bacen), ni povsem jasno, najverjetneje pa ne bo lepa. Pred nekaj dnevi je medved nad dolino Rabbi med sprehodom s psom napadel 39-letnika. Izkazalo se je, da gre za Alessandra Cicolinija, ki je brat župana mesta Rabbi.

ʺPovedal je, da se mu je medved nenadno približal in ga napadel, pri čemer ga je udaril v glavo in v roko. Cicolinija so prepeljali v bolnišnico, kjer je bil hospitaliziran tri dni,ʺ so zapisali na obalaplus.si

 

Profimedia

Ali je dejstvo o identiteti žrtve kakorkoli vplivalo na odločitev, ki je sledila – odstrel medveda, ni znano. Je pa vsekakor zaradi njega zgodba še mnogo bolj odmevna.  Oglasil se je tržaški center za zaščito živali Enpa in napovedan odstrel močno in glasno obsodil, po njihovem mnenju gre za nedopustno in nesprejemljivo odločitev. Oblasti pa so prepričane, da gre za nevarno žival, čeprav doslej MJ5 v osemnajstih letih še ni nikomur storil nič žalega.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.