N. V. | 10. 5. 2022, 17:15

Srčna zgodba s srečnim koncem: pogrešano mladoletnico našel pes Edo

Facebook K9
Srčna zgodba s srečnim koncem: pogrešano mladoletnico našel pes Edo (foto: Facebook K9)

Ta psiček je zagotovil, da se je deklica vrnila nazaj k družini.

Potekala je iskalna akcija: v okolici Bohinja so iskali najstnico, ki je bila pogrešana od prejšnjega večera in se ni javljala na telefon.

Policisti so na pomoč poklicali ekipo K9, ki se specializira za iskanje pogrešanih s pomočjo za to izšolanih psov. Na Facebooku so sporočili, kako je potekala iskalna akcija.

"Zazvoni telefon – in vedela sem, da je nekaj nujnega"

"Zazvoni telefon, številka je bila znana – in vedela sem, da je nekaj nujnega. 'V Bohinju pogrešamo punčko, pričakujejo te!' Dosti več informacij tisti trenutek nismo rabili. Vedeli smo, kakšne so prioritete. Zaključili smo iskanje v Kamniku, sedli v avtomobile in se odpeljali proti Bohinju. Ma, da bi vsaj imela kake lučke na strehi ..." avtorica zapisa prične opis, kako so jih pozvali na pomoč. Razloži, da je dvignila nekaj slušalk in celotno ekipo pozvala na pomoč.

Psi na pomoč!

Avtorica na Facebooku opiše, kako so na pomoč priskočili psički ekipe K9: "Pripeljali smo se do hiše, od koder je najstnica odšla neznano kam. Chilli sem postavila na sled, in začeli sva."

"Chilli je bila noro osredotočena. Po celem tednu iskalk, je moj zlati pes delal kot namazan stroj. Po skoraj dveh kilometrih smo prišli do točke, kjer je zategnila ročno. Tukaj je konec sledi, pravi," opiše, kako je psička iskala pogrešano najstnico.

"Medtem pride še Tajda z Edom. Edo gre tistih dvajset metrov, pride do točke, kjer je Chilli zaključila in pravi: tukaj je konec sledi," opiše, kako sta oba psička na istem mestu zaključila svoje vohlanje za sledmi pogrešane.

Vsak v svojo smer

Opisuje, da je družina pogrešane imela idejo, kam bi lahko od tam šla. "Dve lokaciji bi bilo za preverit. Razdelili smo se v dve skupini – ena na eno lokacijo, druga na drugo lokacijo. Če je na nobeni ne bo, bomo razmišljali naprej- kam vse bi še lahko šli preverit," piše.

"Edo zelo rad dela v zaprtih prostorih, zato smo ga poslali na prvo lokacijo, Chili pa od daleč že ve, ali je pogrešani v sto, sto petdeset metrov oddaljeni stavbi, zato sva šli na drugo lokacijo," opisuje avtorica zapisa.

"Imamo jo!"

Ta iskalna akcija je potrdila, da so psi nepogrešljivi pri tovrstnem delu. Namreč avtorica opiše, da je pogrešano našel pes Edo.

"Pogrešana se je skrivala v stavbi, kjer jo je Edo tudi našel. Za nas uspešno zaključena zgodba, za družino najbrž boleča in travmatična situacija. Nismo tu da sodimo. Želimo jim lahko samo veliko sreče in razuma," je avtorica zaključila opis zgodbe, ki se je končala srečno.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.