A. Ko. | 18. 7. 2022, 15:27

TAKO se je razpletla zgodba pogrešane horjulčice

Profimedia

Pretekli teden v Zavetišču Horjul niso veliko spali. Po 241 dneh pri njih in le dan po posvojitvi je izginila plašna psička Poppy. Po petih dneh je zgodba dobila epilog.   

V Zavetišču Horjul je vsak dan namenjen pomoči živalim, a nekateri dnevi so drugačni in bolj stresni od drugih. To se je pretekli teden čutilo tudi prek njihovih objav na Facebooku. Izginila je namreč njihova Poppy. Plašna psička, ki je bila pri njih kar 241 dni. Le dan po tem, ko so jo posvojili, pa je izginila na Rožniku.

Začela se je iskalna akcija, dneve in noči so preživljali na območju, kjer je izginila. In hkrati upali, da ni že daleč drugje. V gozdu so odlagali majice in torbice, vse, kar bi lahko kakorkoli pomagalo.

V Zavetišču Horjul so za kakršnokoli učinkovito informacijo ponujali nagrado in bili pripravljeni storiti prav vse, da jo najdejo. Poppy pa, kot da bi se udrla v zemljo.

Vključili so se okoliški prebivalci, obiskovalci Rožnika, mediji, tudi K9 iskanje pogrešanih - Slovenija, kjer so zapisali:

''Prvo noč Poppy, jasno, da ni bilo. Tudi drugo noč ne. Nam se ni to zdelo nič preveč nenavadno. Prepričani smo bili, da je Poppy še vedno na Rožniku, ne daleč stran od Maje. Poppy pač ni od včeraj ...'' 

Potem pa jo je nekdo zagledal pri pitnikih in kako je zbežala nazaj v gozd. Bilo je potrjeno - Poppy je še na Rožniku.

''Ko so psi in vodniki iz K9 potrdili, da je Poppy na Rožniku, smo dvakrat na dan delali sledi in noči preživljali na Rožniku. Brez uspeha. Danes smo nameravali nočno ponoviti, pa nas je popoldan poklicala gdč. Lena, ki jo je opazila, ko je s hriba dol prišla vodo pit. V 20 min je bila tam naša Maja, Poppy pa ne več,'' so zapisali v Zavetišču Horjul.

A kmalu je Maji uspelo opaziti Poppy in srečanje je bilo izjemno čustveno.

''Nismo jezni, samo srečni. Živa, nepoškodovana ... pozabljeno je vse hudo,'' so ob tem zapisali v Zavetišču Horjul in se zahvalili vsem, ki so pomagali, da je njihova Poppy na varnem.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.