A. Ko. | 9. 8. 2022, 11:12

TAKOLE se je po 4 dneh zaključilo iskanje psičke Dine

Fotografija je simbolična

Profimedia

Ob meji z Avstrijo je psička Dina skupaj s povodcem stekla za divjadjo, ko se je za njo izgubila vsaka sled. V akcijo so odšli člani združenja K9 iskanje pogrešanih – Slovenija. 

Po štirih dneh se je razpletla zgodba lovske psičke Dine, ki je skupaj s povodcem stekla za divjadjo in se izgubila. V iskanje so se vključili člani združenja K9 iskanje pogrešanih Slovenija.   

Čeprav je iskanje potekalo po težkem terenu, so kmalu sporočili čudovito novico. Dina je zdrava, nepoškodovana in na varnem. 

K9 iskanje pogrešanih je mednarodno združenje, ki ima sedež v Nemčiji. Kot so zapisali v slovenski enoti združenja, je srečen konec rezultat uigrane ekipe, dobrih psov in dobre taktike.

Pri združenju pogrešane živali iščejo s pomočjo za to izšolanih psov.

''Preden začnemo iskati s psom, naredimo vse, da pomagamo pogrešanemu psu, da se sam vrne domov. Tesno sodelujemo z avstrijskimi in nemškimi kolegi, ki vskočijo, kadarkoli jih potrebujemo,'' so zapisali.

Kdo so junaki, ki iščejo in rešujejo pogrešane živali?

Takole se predstavijo: ''Sabina Piber z Ulo, Chilli in Yotto. Ostala ekipa K9 Slovenija: Eva in Oli, Ingrid in Jeanny, Tajda in Edo, Jasmina in Julo, Dušan in Jada, Petra in Dante, Manica in Greta&Ronja, Tonja in Gal, Maša in Nia&Dee, pa Ksenja in Aleksandra, pa Tia, Freddy, Nero, Oskar, Kimi, Šaj in Šaja, Kepa, Tor ..... Veliko nas je. Delamo na tem, da nas bo dovolj.''

Gre za prvo in za zdaj tudi edino tovrstno skupino pri nas. Sabina Piber pogrešane išče s pomočjo treh psičk, med katerimi je Chilli najbolj nepogrešljiva, saj je tudi najbolj izkušena.

Ko ji je pred nekaj dnevi ponagajalo zdravje, se je zdelo, da je z njo vsa Slovenija.

''O, Chilli, upam, da ni prehudo in da hitro ozdraviš. Tako si požrtvovalna, nismo pozabili tvojega hitrega ukrepanja za našega Nejkota na poti v Krnico. Nejko je še vedno malo v šoku, ampak trdno stiska tačke zate. Enako vsi mi.''

To je le eden izmed številnih komentarjev in dobrih misli, namenjenih Chilli. Očitno so delovale, kajti Chilli je bila že nekaj dni zatem kot nova in je pripomogla k temu, da je psička Dina na varnem. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.