J. Z. | 18. 11. 2022, 21:55

Uspešna akcija policijske psičke Fride, ki je z vodnikom odlično opravila nalogo

Facebook/Policijska uprava Novo mesto/fotomontaža

Že večkrat se je izkazalo, da je pes človekov najboljši prijatelj. Tako je bilo tudi pri iskanju starejše gospe. 

Novomeške policiste so ponoči zaskrbljeni svojci obvestili, da pogrešajo 86-letno gospo iz okolice Škocjana, ki je že popoldne odšla od doma proti gozdu in se ni vrnila, pri sebi pa ni imela mobilnega telefona ali svetilke. Svojci so jo iskali, vendar je niso našli.

Tja so takoj poslali policiste in vodnika službenega psa. Vodnik Damjan in njegova pomočnica Frida sta se takoj lotila dela v močno poraščenem gozdu in v temi in pri iskanju uporabila vse svoje znanje in bogate izkušnje.

"Frida, ki ima tako kot vsi ostali kosmatinci, neprimerljivo razvitejši voh od človeškega, boljši nočni vid in razvitejši sluh, je v spremstvu vodnika zavzeto in požrtvovalno premagovala težko prehodno in močvirnato območje. Njun trud je bil poplačan, aj sta ob enem izmed dreves našla pogrešano gospo, ki je bila povsem dezorientirana, izčrpana, mokra od dežja in zmedena," so na Facebooku zapisali na Policijski upravi Novo mesto

Policisti so jo pospremili do službenega vozila in odpeljali domov. "Policisti gospe želimo dobro okrevanje. Damjanu in Fridi pa miren počitek po naporni noči in še veliko uspehov pri delu," so zaključili objavo. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.