A. Ko. | 18. 4. 2022, 17:15

Vau! Poglejte, kakšen projekt načrtujejo za pasje seniorčke!

Profimedia
Vau! Poglejte, kakšen  projekt načrtujejo za pasje seniorčke! (foto: Profimedia)

Ko so že mislili, da jim ne bo uspelo zbrati denarja, je Zavod Muri v zadnjem trenutku prejel klic donatorja. Pripravlja se nekaj čisto novega za starejše zapuščene živali.

Zavetišče za seniorčke postaja realnost. Kot so zapisali na spletni strani Zavoda Muri je pogodba že na mizi. Gre za prvi tovrsten projekt v Sloveniji, katerega namen je zagotoviti raj za vse zapuščene pasje seniorčke, ki so prevečkrat pozabljeni in zapostavljeni.

Starejši psi velikokrat postanejo odveč družinam, v zavetiščih pa zaman čakajo na novo priložnost. Kdor je že kdaj živel s pasjim seniorčkom, dobro ve, kako prijetni sopotniki so in kako umirjeno delujejo na vse okoli sebe. 

Zgodil se je čudež, ko so že mislili, da je bil ves trud zaman.

Zavod Muri je neprofitni zasebni zavod, njihov glavni namen pa je spodbujanje odgovornega skrbništva, ozaveščanje na področju dobrobiti živali in pomoč brezdomnim živalim. Za to se trudijo že skoraj deset let, sprva kot zavzeti posamezniki, ki so leta 2018 postali Zavod Muri. Ime jim je dal njihov prvi seniorček Muri, ki so ga našli starega 16 let in mu pomagali, da je svojih zadnjih 5 let preživel srečno.

Kot so zapisali na svoji spletni strani, je bil njihov največji dolgoročni cilj ureditev svojega zavetišča za pasje seniorčke. To se očitno sedaj uresničuje, saj jim je uspelo zbrati denar za nakup sosednjega posestva, na katerem bo stalo zavetišče, čeprav v to ni nihče verjel.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.