A. Ko. | 28. 8. 2022, 18:00

VIDEO: Tjulenj vdrl v hišo in se udobno namestil na kavču

Posnetek zaslona/Youtube/video družine Ross

ʺKo sem prišla domov, sem zaslišala značilno flip-flopanje. Vzela sem si trenutek, nisem hotela verjeti, a potem sem dojela, da je res v hiši,ʺ je o nenavadnem obisku povedala Jenn Ross. 

Družina na Novi Zelandiji je imela pred kratkim gosta, ki ga ne bodo pozabili. Kar dve uri se je zadržal in se sprehajal po hiši.

ʺVajeni smo tjulnov, toda vidimo jih na plaži in ne v zelo velikem številu. V hiši pa ga človek ne pričakuje.ʺ

Tako je ob tem povedala tjulnova 'gostiteljica' Jenn Ross. Ko se je vrnila domov, je zaslišala značilno flip-flopanje in potem šokirana obstala, ko je zagledala obiskovalca - mladega tjulna.

Otroci so spali v zgornjem nadstropju. Obvestila jih je o obisku, ki so ga otroci poimenovali Oscar. Njenega moža Phila, ki je – kot po naključju – morski biolog, na njegovo veliko žalost ni bilo doma.

Kako je tjulenj prišel v hišo?

Predvidevajo, da je tjulenj v hišo sledil njihovemu hišnemu mačku skozi mačja vratca. Iskal je zavetje pred slabim vremenom.

Mačka Coco je bila ob tem močno travmatizirana in nekaj časa je trajalo, da si je opomogla.

Radovednega tjulna so iz hiše pomagale spraviti oblasti, ob tem pa so povedali, da to sploh ni bila edina intervencija s tjulni tisto jutro. Je bil pa Oscar vsekakor edini, ki mu je uspelo priti v hišo. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.