Uredništvo | 17. 9. 2023, 13:00

Za mavrico je odšel Zeus, eden najbolj znanih psov na svetu

Profimedia

Odjeknila je novica, da se je za vedno poslovil Zeus, pasme nemška doga. Star je bil komaj tri leta. Leta 2022 se je vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov. 

Ko se je Zeus lanskega meseca maja vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov, je v višino meril 104,6 centimetra (tehtal je 100 kilogramov!) in s tem postal najvišji (živeči) pes na svetu. Zanimivo je, da je na tem mestu nasledil prav tako nemško dogo, še bolj zanimivo pa, da je bilo tudi predhodniku ime - Zeus. Ta je v višino meril kar 111,8 centimetrov, umrl pa je pri petih letih starosti. 

Žal pa se je Zeus (iz Teksasa), ta umirjen in prijazen pes pred nekaj dnevi mnogo prekmalu poslovil. Razlog je bila bolezen, boril se je z rakom na tački. Potrebna bi bila amputacija in ker si družina posega ni mogla privoščiti, so prek spleta zbirali denar in prosili za pomoč. Zbrali so veliko sredstev in tako je Zeus odšel na operacijo, s katere se ni nikoli več vrnil v objem svojih najdražjih. 

Profimedia

Operacija je sicer dobro uspela, prebudil se je iz anestezije in zdravniki so napovedovali, da se bo v nekaj dneh vrnil domov. Toda tri dni kasneje je bila zgodba povsem drugačna, prišlo je do zapletov in komplikacij. Postal je brez apetita in brez volje. Odkrili so mu okužbo z bakterijo, v njegovih pljučih pa se je pričela nabirati voda. Čeprav je bil pravi borec, je bilo vse skupaj za njegovo utrujeno telo preveč.  Sedaj teka po širnih travnikih nekje za mavrico.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.