A. Ko. | 1. 10. 2022, 18:00

Žalostna računica: v petih mesecih v Las Vegasu poginili trije delfini

Profimedia

Znameniti Secret Garden and Dolphin Habitat v hotelu Mirage v Las Vegasu je trenutno zaprt, saj je poginil že tretji tamkajšnji delfin, vzrok še iščejo. 

Odgovorni iz hotela in casinoja Mirage so sporočili, da je kot zadnji v vrsti poginil 11-letni delfin z imenom K2. Vzrok smrti ostaja nejasen, naj bi pa K2 že nekaj časa prejemal zdravljenje za respiratorno bolezen.

Vse skupaj postaja sumljivo, potem, ko je drugega septembra po neuspešnem zdravljenju pljuč poginil 19-letni delfin Maverick. In še prej, aprila, 13-letna Bella, ki so jo zdravili za gastroenteritisom.

Starost, v kateri so poginili omenjeni delfini, za to vrsto ni visoka, saj – kot navaja Guardian – lahko dočakajo skoraj 30 let. Odgovorni v Mirage, Franz Kallao, je v izjavi za javnost povedal, da aktivno sodelujejo z veterinarji in patalogi, da bodo ugotovili, zakaj je poginil K2, ki se je pri njih tudi rodil. Dodal je:

ʺSodelujemo tudi z zunanjimi veterinarji, pomagajo nam preverjati kakovost vode in okolja ter počutje živali.ʺ

Podobno se je pred približno šestimi leti dogajalo v Dolphinaris Arizona, tam so poginili štirje delfini. Preostale so leta 2019 preselili v nov dom na Karibih. Novica iz Las Vegasa je sprožila burno razpravo na družbenih omrežjih, kjer ljudje pozivajo, naj se tovrstni zabaviščni parki zaprejo za vedno ter da je edini dom delfinov - širni ocean.