A. Ko. | 31. 5. 2022, 18:05

Zares NENAVADNO: v Dalmaciji sta se povohala morski in 'kopenski' pes

Profimedia / fotomontaža

Te dni, ko po Dalmaciji plava nekaj morskih psov, to ni pritegnilo samo naše pozornosti. Ko je labradorec zagledal plavut v plitvini se je odločil, da morskega psa pobliže spozna.

Pogumen in predvsem radoveden labradorec sliši na ime Mora, posnetek pa so posneli v Pirovcu, 26 kilometrov stran od Šibenika, na plači Lolić. Dogajanje je posnel lastnik bližnjega lokala Goran Krpetić, opazovali pa mnogi, ki so ta dan nabirali sončne žarke.

Kot je za RTL povedal lastnik psa, Saša Čubrić, sicer iz Zagreba, a z Morom zelo rada prideta na obalo, se morskega psa ni prestrašil ne on, še manj pa njegov ljubljenček.

''Šokiran sem bi, ko sem videl psa take velikosti v pirovškem zalivu. Bilo je fascinantno, tega nisem še nikoli videl in mislim, da tukaj tudi večina ljudi ne,'' je povedal Čubrić.

Velikost morskega psa ocenjuje na dva metra, šlo pa naj bi za modrega morskega psa.

To je za RTL potrdil tudi specialist za morske pse, Alen Soldo, ki je poudaril, da za človeka potencialno nevarne, bele vrste morskih psov v te vode zaidejo zelo, zelo redko.

Po njegovi oceni gre za isti primerek, ki se že nekaj dni pojavlja v okolici. Obali se je tako najverjetneje približal zaradi iskanja hrane.