A. Ko. | 24. 1. 2023, 17:02

Zgodba s Kuka: dva telička zmrznjena ležala v senu, inšpektor: ʺPoberite se domovʺ

Fotografija je simbolična

Profimedia

Družbena omrežja pretresa (še en) primer mučenja rejnih živali. So v zelo slabem stanju, na golem hribu, z malo zavetja. Posnetki so šokantni. 

ʺV duhu srečanja v DZ o dobrobiti živali vas Ministrstvo za kmetijstvo in okolje sprašujem, do kdaj boste še dovolili tako malomaren in aroganten odnos svojih inšpektorjev_ic? Dovolj je teh zgodb o ne ukrepanju inšpekcije!!!ʺ Tako je aktivistka in živalovarstvenica Jadranka Juras pospremila spodnji posnetek, ki prikazuje življenje (trpljenje?) živali na Kuku.

Gre za objavo Društva za zaščito živali konj, na katerega se je obrnila obupana avtorica tega prispevka, ki ne ve več, kaj storiti. ʺPozdravljeni, kljub temu da sem klicala policijo, inšpekcijo in lastnika, se ni odzval nobeden. Lastnik me je se nahrulil, da naj se brigam zase … Kravo smo dvignili pokonci, ampak se je po 3 urah zvrnila na bok in ni več vstala … Dva telička sta zmrznjena ležala v senu …ʺ je zapisala. Dodala je, da ji je inšpektor dejal, da so obvestili vse in da naj se pobere domov. ʺJe to odnos lastnika do živali in odnos uradne osebe na prijavo?ʺ se sprašuje obupano. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.